fredag 27 november 2009

Nu är det nära


Nu är det nära att vi har bygglovet i vår hand! Ringde i dag och när handläggaren fick höra att det var "Visby, Värvaren 3" som jag frågade om så svarade hon direkt att "-Det har gått igenom, ni bör ha det i er brevlåda på Måndag eller Tisdag." Tjihoo!


Pratade även med rörmokare Janne. Precis som vi (=kvalitetsansvarig Mats) önskat så brukar dom lägga golvvärme-slingan under armeringsmattan. Fördelen är att det är långt ner till slingan när man t.ex. borrar fast innerväggar m.m. Nackdelen är just att det är långt ned till golvvärme-slingan, det är mycket betong som skall värmas upp. Men har man väl slagit på värmen på hösten så vill man ju sannolikt ha den igång till nästa sommar, så det ser vi som ett mindre problem.


VVS-ritning ombesörjer Janne också via Installationskonsult (vi behöver en VVS-ritning till Byggsamrådet strax efter  nyår). Ventilationsritning bjuder NIBE på eftersom vi valt en NIBE frånluftsvärmepump. Och Uponor bjussar på en golvvärmeritning som tack för att vi (rörmokarn) valt deras produkter. Det känns som om pusselbitarna börjar falla på plats nu.


Mailade även Energibyrån med den information vi har idag som underlag till vår Energideklaration (det behöver vi också till Byggsamrådet).


Och sist men inte minst så fick jag tag i Andreas B. angående balken i bjälklaget. Hans systers hus har en likadan lösning som vi vill ha och det visade sig att GT Montage fixat balken åt dem. Jag får ringa dem på Måndag för att höra om de kan hjälpa oss...






Nu firar vi bygglovet med lite kylskåpskall Cava!
SKÅL!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar