lördag 19 november 2011

Älskade milstolpe!

Vi har bott på övervåningen i cirka en månad nu och det känns otroligt skönt. Nu kan vi umgås på kvällarna - äntligen. Det kändes spännande och surrealistiskt att flytta in en gång till i huset på nåt sätt.
När Thomas täckte av trappan som stått där kartongbeklädd i nästan ett år så jublade vi av befrielse :) Mira tog så starkt intryck att hon ännu högt ropar: Se mamma vad fiiint det blev här i trappan! :)



Allrummet med dubbeldörr ut mot balkong. Ett par stolar till har fått plats där sen bilden togs men målet är en platsbyggd bokhylla vid snedväggen. En soffa vid räcket hade varit mysigt men klätterrisk - trappa - barn ... nej, vi får komma på nåt annat.


Äntligen är Miras rum klart, så som hon längtat efter EGET rum! Hon har bjudit hem hela dagis :) Hon fick rosa precis som hon ville men bara på en vägg som inte syns i bild. Kulör: Askungen:)
Ett alldeles eget rum att rita i ...

Sovrum utan säng när bilden togs. Bygglampan bor numera i garaget :) We don't miss you...

Garderoben i sovrummet, numera med tre stycken vita IKEA-byråer till vänster som slukar mycket kläder.

Badrum med dusch och badkar som uppskattas mycket av både stor och liten. Jag skrattar inte längre åt att Thomas stod på sig med inbyggda högtalare för det är mysigt att lyssna på SPA-musik i badet och på morgonen möts man av radion när man gör sig i ordning.


22 oktober 2009 skickade vi in vår bygglovsansökan. 22 oktober 2011 bjöd vi på "Uppflyttningsfest" för de som på olika sätt bidragit vid vårt husbygge. 25 glada vänner bidrog till en trevlig afton med bratwurst och öl.

Kompis Peter fixade kalasgod tysk mat som Bratwurst, varm surkål med fläsk, tysk potatissallad, potatismos et c.

Buffé-mingel

Du borde köpa dig en tyrolerhatt Mäster Mats!

Glada miner hos Thomas mamma Birgit och Tyroler-Jeanette!

Min pappa Bertil som målat alla våra lister, avnjuter en välförtjänt kall tysk öl.

"Ein Prosit" önskar värdinnan!

Min mamma vann tipspromenaden med tema Oktoberfesten i München och vann småflaskor Jägermeister och fick gå runt och bjuda på annan Jägermeister till de som ville ha.

Tysk äppelkaka och kaffe till efterrätt

Fammo Birgit som hushållit med byggarmat, fick guld-slev och blomma som tack.

Mommo och Moffa fick guldpenslar av Mira


Elektriker Rolle som kommenterat Thomas extrahjälp som "Tutti Frutti" (förmodligen ingen bra färgblandning i elskåpet om du frågar mig), fick en påse med Tutti Frutti godis.

Och så Mäster Mats fick t-shirts, penna, visitkort etc med slogans som "Är det fel är det du" och andra uttryck han själv myntat under byggets gång.

Mats kontrade då med ett tal med intryck från byggtiden då han både tackade för gästfrihet och kåserade i hur Thomas lärt sig den hårda vägen under bygget. Och att han gillar sin nya skruvpistol ... "Brinner det här huset ner så är gipsskivorna det sista som står upprätt" :)


I dag lade byggarna trädäck på balkongen och snart skall de svetsa ihop vårt balkongräcke, SEN är bygget färdigt. WOW! Sen väntar målning av husets fasad någon gång nästa vår ... 

Kupan på baksidan målades i vitt innan vi rev ställningen på baksidan i somras. Denna kulör skall alltså hela huset få nästa vår/sommar.


... men det tänker vi inte på nu ... :)


STORT TACK TILL ALLA SOM HJÄLPT OSS ATT BYGGA VÅRT HUS PÅ VÄRVAREN 3!

(Bilder kommer så småningom på balkongen också)

3 kommentarer:

  1. Så fint ni fått det, ett riktigt drömhus! Kram

    SvaraRadera
  2. Tack snälla ni. Annette, hoppas du har det mysigt hemma med lilla Moa! Kram

    SvaraRadera