söndag 17 januari 2010

Golv, golv och golv

I helgen har vi tittat på laminat- och parkett-golv. Ännu en ny vetenskap. Det finns ful-laminat med ett "fotografi "överst och fin-laminat med tunt trälager överst. Sen finns det äkta trägolv och parkettgolv. Ful-laminat går bort p g a klippeti-klapp-ljudet när man går på det. Äkta trägolv går troligtvis bort p g a risken för solblekning, stort underhållsbehov och garanterat märken från tassar och leksaker. Parkett skulle kanske funka, men det lutar åt fin-laminat från Alloc eftersom det är hårt, ljuddämpande, släpper igenom golvvärmen och okänsligt för solblekning. Dessutom är priset bra.




Arkitekten påminde oss om placering av duschen så att man undviker att bränna sig när man sträcker in armen. Han menar då ytterväggen, men den är inte fördelaktig att bygga i. Rörmokaren sa att man får ändå inte ha så varmt vatten i rören.




Frågan om utanpåliggande rör i duschen dök också upp. Att det kunde vara en försäkringsfråga. Vi vill ha inbyggda. Rörmokaren trodde att försäkringsfrågan om inbyggda gällde sommarstugor där man stänger av värmen på vintern och inte finns på plats. Vi kollar vidare hur allt egentligen ligger till.

1 kommentar:

  1. Hej!
    Va kul att få kontakt med en gotlandsbloggare! Jag längtar ständigt hem och det ska bli kul att få följa husbygget som pågår här!

    Kram L

    SvaraRadera