måndag 8 mars 2010

Inspiration Djupvik

När solens strålar nu åter når marken, känns det som om vårt husprojekt sakta tinas upp i takt med att inlandsisen därute också gör det. Blev så glad att Thomas var och pratade med VA-killen i fredags och därmed är vi ännu ett steg närmare starten.

I helgen njöt vi av övernattning på Djupvik Hotell och vi inte bara insöp egentid och god mat utan även härlig inspiration från deras japanska/industriella design. Länge har vi klurat på persienner/lamellgardiner till vårt stora fönsterparti i sydväst läge.  Varför det, när man kan göra en så enkel lösning med dubbla skenor med ett transparent linnetyg för att dämpa solens strålar och ett annat tjockare tyg för att hindra insyn.


Deras vaxade betonggolv var stilrent och snyggt men totalt opraktiskt. Minsta isklump under skorna skapade Bambi på hal is. Annars är det både en snygg och billig lösning.



Smalt fönster över sängen kommer vi ha första året tills sovrummet uppe är färdigt. Rummet nere blir då kontor eller gästrum. Vi märkte när vi sov under fönstret att det kom lite kall-ras så eftersom vi inte skall sätta in radiatorer så behöver vi tänka på att ha extra väl isolerade fönster.



En enkel spaljé / insynsskydd i mörkt trä är väldigt smakfullt. Känns avskärmande fast släpper ändå in kvällssolen (tyvärr kommer vi inte ha den här utsikten men ändå ... :)

Jag har funderat på en lösning som Ernst gjorde i ett avsnitt av Sommartorpet där han spände upp segeltyg på metallstänger och stängerna fästes i marken. Fast det ena utesluter kanske inte det andra.

Det är så härligt att drömma.
/ Nilla

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar