onsdag 21 april 2010

Ström!

Nu har vi fått ström till tomten! Inget tillfälligt tjafs utan riktig permanent ström. Så vi har till och med fått egen nyckel till skåpet. Första nyckeln som tillhör huset kan man då säga? Och det var ingen vanlig farbror som fixade strömmen. Det var en cool en som rökte cigarr samtidigt - när såg man det sist?!



Fick se på Hemnet att några granntomter är till salu. De säljes inte av Gotlands Kommun utan det är mäklare som håller i detta. Den vid röda pilen på bilden har lagts bud på 575.000 kr utan VA och fjärrvärme inkopplat. Det blir ca 250.000 kr dyrare än vi gav. Den oranga rutan på bilden är vår tomt.




Vi har fått en förstudie i brevlådan från Trafikverket gällande deras planer för trafiken på Visbyleden runt kvarteret där vi skall bo. Ett häfte på 34 sidor med förstudier fram till år 2035(!). Det de bryr sig mest om är säkert hur folk skall kunna transportera sig till/från ICA Maxi och kommande Coop, men jag tyckte att det var trevligt att vi blev tillfrågade och ombedda att komma med förslag!



Kände ett lite sting av nostalgi när jag tänkte på hur de räknar till 2035. För 40 år sen när mina föräldrar byggde hus på området Skarphäll i Visby som då var grönområde och som nu kallas Skarphäll City och nu växer området bortåt där vi skall bo och VI skall få vara med och bygga hus där, det är så coolt! Helst av allt vill man ju att så många grönområden skall få vara kvar ... men möjligheten att få bygga hus ... det är en väldigt fin möjlighet...

I morrn skall T & M spika de sista blecken på takstolarna. Jag såg på "Äntligen Hemma" igår hur Lulu köpte en krans av rostiga plåtblommor till deras taklagsfest till carporten. En sån skall jag försöka hitta. Fast om jag hört rätt så är det viktigare att fixa dricka till en taklagsfest ... :)

/ Nilla

2 kommentarer:

  1. Nyckel - om än bara till elskåpet - är ju en milstolpe! Grattis.

    SvaraRadera
  2. Host host... Mmm.... Drickan har nog högre prioritet än en rostig blomkrans :-)

    /Thomas

    SvaraRadera