onsdag 9 juni 2010

Ändra ritningarna!

Få grävarna att vända om! Det här måste vi ju bara ha i köket!






Fick bilderna i ett mail av en kollega i dag så jag vet inte vems bilder det är. Kollegan kallade detta för medicinskåp :)

Thomas och Mats kämpar på med utsättning av element i regnrusket, stackarna. Jag håller alla tummarna för dem. Själv sitter jag inne och tittar på "Sommar med Ernst", när han var på Gotland. Det piggade upp regnsrusket lite. "Ön sitter mitt i hjärtat" säger Ernst. Han är så vis.

Jag skall googla lite på utebelysning. Gillar cylinderformade som strålar både uppåt och neråt, men det räcker med bara neråt.


Bilden ovan var inspiration till vårt burspråk framme så istället för fönster i mitten så kan man föreställa sig vår pardörr. Såna små pytte-cylindrar som de har här, borde få plats hos oss också. Vi skall nog ha likadana på framsida och sida garage och baksida så det bli enhetligt.  Zink blir nog passande eftersom vi skall ha zink hängrännor och skorsten.


Denna funkar med LED. Lite speciell, lite väl randig kanske. Finns i zink.

 Men hur mycket ljus vill man ha? Räcker det med mjuk belysning? Hur ofta behöver man ha "hitta-nåt-litet-belysning"? Dimer? Hmmm ... Eller såna stolpar som man sätter i jorden, hur bra är de? Tåliga vid snö? Det kan man fråga sig.

/ Nilla

3 kommentarer:

  1. Klockrent, vill också ha en stor vinkällare, undrar om man utöka byggkreditivet för att fylla på den :-) /Lars

    SvaraRadera
  2. Tjipp!

    Det är riktigt drygt att bestämma antalet fasadlampor, man måste ju göra det medans man drar elen och inte när fasaden väl är klar. :)

    Kör på känsla, det löser sig. Vi kommer ha olika antal på motstående-fasader, två på baksidan men tre på framsidan osv. Som lax på löken kommer vi troligen ha rostfria fasadlampor (up+down-light) och ytterbylysningar trots aluzink på vindskivor, hängrennor etc etc. Vi får se hur illa det blir rent estetiskt till slut. :)

    Men det jag egentligen skulle kommentera var:
    Kör på dimmer till fasadbelysningen och komplettera med ett astronomiskt tidur!

    Ang LED:
    En kamrat till oss försökte använda LED till sin fasadbelysning men gav upp efter två år, lamporna gick sönder på löpande band. Förhoppningsvis en ren tillfällighet, men han blev inte vän med dem iaf.

    Kämpa på!

    SvaraRadera
  3. Lars: Precis min tanke också... :) Den kostar säkert mer att fylla än att bygga! :) undrar om det är nån som verkligen har en sån eller om det är ett fotomontage ...

    Mitto: Många jättebra tips! Det där med astronomiskt tidur måste jag kolla upp mera. Tack!

    / Nilla

    SvaraRadera