onsdag 14 juli 2010

Murarna måtte ha älskat alla gluggar ...

                                                                     Foton: Moffa Bertil Olsson

Nu kan man föreställa sig huset. Burspråket fram med pardörren och små fönster på sidorna om. Sovrumsfönstret till höger och glaspartiet till vänster där vi skall ha tre fönstersektioner varav den innersta blir terassdörr. Ovanför entrén ser man den kommande balkongen även den med pardörr fast i glas och fönster på sidorna (murarna måste verkligen ha ÄLSKAT att såga till alla våra små gluggar i 30 graders hetta ...).


Kommande terasshörna i sydvästläge. Gert Murare visade foto på kalkstensflis på terass han lagt vid ett annat hus - jag blev än en gång förtjust! Det var så fint. Borta till vänster ser det ut som en dörr men där skall bli ett fönster. Uppe ses fönstren till vårt kommande sovrum när plan 2 blir klart. Det smala till vänster är i garderoben det högra smala är mest för symmetri. Tips från arkitekten.


Blivande köksfönster till höger och terassdörr till vänster. Jag hoppas att vi kommer kunna ha en liten myshörna på baksidan också. Tror nog att solens strålar når dit också.

Genomsyn

Fick ett sms av Thomas för en stund sen att de håller på att plocka ned ställningarna. En milstolpe på vägen. Snart stundar takstolsresning. Jag har börjat skriva ner lite punkter inför taklagsfest. Andra frågor i mitt huvud är; beställa kök och då även besöka Steve för en pratstund om detaljerna, Köpa en referenslampa för utebelysning - testa en på garaget, bestämma oss om det blir äkta trägolv eller klick, beställa kalksten till burspråket/entrén, et c.

Hoppas byggare Thomas känner för en kvällstur till havet när han kommer hem. Fridhem är nuvarande favorit. Nära och fint. Inte barnvänligt men hunden älskar det. Många som cyklar ner dit i badrocken för ett kvällsdopp.

/ Nilla

2 kommentarer:

  1. Hälsa Steve från "Mitto" så kommer han förmodligen fnissa/skratta (han har nog ännu semester dock), dessutom har vi ju bygget strax innan Fridhem så det vore skoj om ni vågade kika in. :)

    /Anders & Linda

    SvaraRadera
  2. Steve är bäst!
    Vi kikar förbi nästa gång! Jag tror jag har sett huset från vägen.
    Gör gärna detsamma ni också.
    Vi ses :)

    SvaraRadera