onsdag 14 juli 2010

VARMT....!

De senaste dagarna har varit riktigt nära gränsen för vad man klarar, både för murarmästarn Gert o lärlingen Alex liksom Mäster Mats som både slammat garaget och även putsat smygarna runt fönster, dörr och elskåp. Enda sättet o inte svettas är att sitta väldigt stilla i skuggan, så fort man aktiverar sig så formligen forsar svetten. Jag har varit o köpt ett litet kylskåp så vi kan ha lite kall dricka lätt tillgänglig, nu behöver inte Nilla komma med kall saft i termos (tack Älskling).

Det har hänt mycket de senaste dagarna, de sista 2 stora balkarna är på plats efter Visby Smide hjälpte oss att få dessa på plats med sin Teleskopkran. De sista 2 små balkarna lyfte vi på plats manuellt via lite fix o trix (tungt o varmt var det). Gert o Alex har murat på i värmen (rekordvärmen) och förhoppningsvis så hinner dom mura klart gavlarna imorgon Onsdag och börja sin efterlängtade och välförtjänta semester på Torsdag. Tack Gert o Alex, mycket imponerande arbete ni utfört under odrägliga förhållanden, på övertid.

Mats har slammat hela garaget medans jag stått vid blandaren. Dessutom har han putsat smygarna runt fönster, dörr och elskåp. Allt detta även i rekordvärmen. Jag är (som vanligt) mycket imponerad när man ser proffs arbeta under dessa förhållanden. Tack Mats!

Ikväll har vi satt hammarbanden med vinklar, förhoppningsvis kommer takstolarna på Fredag eftermiddag så vi kan börja sätta taket i helgen. Sen får det nog bli en dag på stranden...

Bildkavalkad följer:









































/Thomas

1 kommentar:

  1. Hipp hipp hurra för er!!! Tappra hjälptar. Jag vet en hjälte till som inte nämner sig själv vid namn - det är min älskling som också kämpat där i hettan. Starkt jobbat!!!

    SvaraRadera