onsdag 22 september 2010

Katten på råttan...

Den senaste tiden har mer och mer handlat om att vi måste göra saker o ting i en strikt ordning. T.ex. så börjar Murarmästarna Gert o Daniel bli klara med putsningen både utvändigt och invändigt. Detta gör att det börjar bli dags för markentreprenören Skanska att hugga tag i planeringen och färdigställa tomten. Då är det bra om vi putsar färdigt garaget först (som vi valt att göra på egen hand) för att inte slabba ner uppfarten. Och innan man putsar är det bra om taket är färdiglagt. Så det har vi hållit på med ett par kvällar, läktat färdigt och monterat mögelstoppar och börjat lägga takpannor. Ikväll gav Mats upp när han började bli blöt i rumpan efter att ha stått i det horisontella regnet o lagt takpannor en stund.


Om knappt 2 veckor kommer lösullsisoleraren och isolerar taket, så tills dess måste det vara färdigspräckat på övervåningen. Det innebär att även rörmokarn måste ha dragit klart sina avlopp/ledningar/luftningar och att vi monterat färdigt ventilationen/skorstenen/centraldammsugaren. Så det fortsatte vi med i kväll, att montera ventilationen. Efter en dryg start (vi har utan tvekan världens sämsta ritning på ventilationen) så gick det över förväntan bra. Nu har vi stenkoll på ventilationen och räknar med att hinna klart både den och garage-takpannorna och centraldammsugaren någon av de närmaste kvällarna. En landgång har vi också byggt åt lösullsisoleraren så han nästan lite lyxigt kan knalla omkring på vinden med sin isoleringsslang. Dessutom har köket kommit, ligger o väntar i garaget så imorgon får jag åka o handla en liten fläkt så "det inte händer grejer" med luckor m.m. Apropå fläkt så hade Mats med en fläkt till huset ikväll. En snabb överslagsräkning gör 9 kr timmen = 216 kr dygnet = 6 480 kr månaden för att få på lite värme nu när det börjar bli en kyligare årstid (vi vill ju gärna skynda på uttorkningen invändigt så det får det vara värt).
























Plåstret på snickarfingret är på plats p.g.a. en lömskt vass fogsvans och sopberget framför huset är snart historia (har jag sagt några veckor nu)...

/Thomas

2 kommentarer:

  1. Det rasslar på hos er, kul! Angående fläkten så lär ni inte få någon grövre elräkning, den har ju ändå termostat och kör inte ut 9kW konstant. Tror den värsta elräkningen vi fick på vårat bygge var på ca 3,4-3,7k på en och samma månad i vintras (då det var kaaallt) när vi höll ca 20 grader inomhus. Stressa lugnt!

    SvaraRadera
  2. Låter bra Mitto, och förhoppningsvis så blir det inte många veckor med fläkten. Värmepumpen måste installeras innan vi flyttar in :-)

    Bara vi kan bestämma oss för vilken Värmepump vi skall ha så ordnar det sig nog...

    /Thomas

    SvaraRadera