torsdag 9 september 2010

Puts!

Nu har murare Daniel och Gert påbörjat slammning och putsning av huset! Det blir snutputs. Svårt att bestämma. Slät puts är fint, snutputs är fint (och blir dessutom personligt efter vilken murare som utför det) och spritputs är fint. Det härliga med snutputs är att man kan se spår av det fina hantverk det är när muraren jobbar.





Spånskivegolvet uppe är lagt. När Thomas ritade upp väggarna på golvet uppe, så insåg vi att ... det blir trångt. 1,10 från trappan fram till förrådsväggen kändes rymligt på ritningen men i verkligheten kommer man ... att gå in i väggen ... när man kommer upp. Mats & Thomas har även haft huvudbry gällande avlopp/bjälklag och bärighet delvis på grund av kupan vid badrummet uppe. Det hela slutade i att vi kommer byta plats på lilla förrådet och badrummet - Hepp!

Elektrikerna Rolle & Jacob jobbar på och i morgon kommer rörmokaren och börjar uppe.

Det är inga problem att få tiden att gå nu... mycket på jobbet, en dotter som har fullt av härlig energi, och nu pluggar jag inom jobbet ... i morgon tenta... måtte det gå vägen - halleluja.

/ Nilla

4 kommentarer:

  1. Hrm - upplys en okunnig: snutputs - spritputs - slät puts...???

    SvaraRadera
  2. :). Jag tror att jag slänger mig med korrekta termer i alla fall :). Snutputs är när man ännu kan skönja murarens "spår" på fasaden. Inte helt slät alltså. Spritputs är knottrig.

    SvaraRadera
  3. Yey, kul med fasaden! :) På de få bilderna ser jag inget klassiskt snutbräde, men resultatet av att det som skuras blir ju samma sak men inte fullt så livligt o mycket slätare. Så om de inte skurar med snutbräden blir det en light-version, men man kommer fortfarande i släpljus sannolikt tydligt se "liv" i fasaden aftersom putsen inte banats ut. Kommer bli kanon det där och det lyser vitcement om slamningen! Vi skall också snutputsa och vi har gjort det på ett par vänners hus så jag kan ju inte dömma ut det. ;) Gotlandslivs-huset är snutputsat förresten, finns garanterat bilder med lite släpljus så Jenny Maria kan se strukturen/livet lite bättre, det är ett lättbetongshus precis som Vervaren och vårat. Vill man se extremfall av snutputs är Gutekällarens fasad/gavel ett bra exempel.

    Visst är det härligt när man bygger lösvirke efter egna ritningar o kan ändra sig precis när man vill? :) En fördel ibland, ångest ibland... ;)

    /Sitter i Pumpen o tittar på klockan

    SvaraRadera
  4. Tack för bra info Mitto! Har lite fler bilder, bland annat på snutbrädet, skall försöka hinna ladda upp. Gutekällaren var många år sen jag besökte och då var det inte dagtid :)

    SvaraRadera