tisdag 19 oktober 2010

Snart ordning på torpet

I dag har det hänt mycket på tomten!

Smooth skall det bli! Kantstenen intill huset blev fint!

Noggrann uppbyggnad av stödet på framsidan.

Smart maskin!

Den här vallgraven skall sen fyllas med vatten ... :)



Den riktiga grävaren

Men vad hände nu?!

Jihooooo!

I kväll kämpar Thomas & Mats på med innerväggar etc. Thomas har köpt en provburk vit färg, kanske har han hunnit provmåla någonstans. Vitt skall det bli överallt till en början och det är ju inte så att det finns EN nyans av vitt, snarare en MILJON.

Vi har googlat och kollat med målare. Vi vill inte ha för kritvitt men så fort man går mot gul nyans, så kan väggarna kännas nikotinfärgade. Eftersom våra fönster och terassdörrar har "gulnyans" så bryter vi nog av mot mer vit-vit. Taket bör vara mest vitt?

Vårt kök - Marbodal FORM blir också vitt.

Vi måste tänka på vilken färgtyp vi väljer till putsväggarna. Sen är det ju bra att ha en slitstark färg som tål att torkas många gånger när man har småbarn och hund men om den blänker allt för mycket så känns allrummet som en tvätt stuga? Fortsättning följer...


Kalkstenen på plats framför där kaminen skall stå!

/ Nilla

1 kommentar:

  1. Jissus, ni forcerar på bra! Jag borde titta förbi igen för att se hur man egentligen gör. :)

    Fint kök ni valt. ;)

    Skall färgen vara teoretiskt avtorkningsbar (iaf hjälpligt) får ni gå upp till gissningsvis minst 7 glans. En stor ljus vägg med 7 glans kommer nog avslöja trasans framfart oavsett, allra helst om det finns släpljus på väggen.

    Vår plan: ALLT målas med 0502y (samma som de blankare fönsterkarmarna)och 3-glans , 2 glada målare, en spruta och en roller och alla fönster täckta invändigt. När ungarna närmar sig 5-årsdagen (runt år 2023) och nästan lärt sig att inte måla med glassfingrar på väggarna och man själv har blivit så gammal att man inte sölar grogg på väggarna målar vi en gång till.

    /Mitto

    SvaraRadera