söndag 10 oktober 2010

Trappsteg gjutna!

Thomas & Mats har gjutit trappsteg i helgen och entrén fram tyckte jag blev urtjusig! Mjuka former - välkomnande. Även stor nog att pynta med nåt trevligt för säsongen, blommor, ljuslykta, pumpa etc.

Även trappsteget till garaget blev färdigt i helgen och trappsteget in till groventrén ligger på torkning nu. Steget in till groventrén/tvättstugan blir större än garagets. Där skall vi ha skärmtak över så då gör vi steget lika stort - ungefär lika djupt som när dörren står upp i 90 grader.


Nu är det isolerat på övervåningen också. Tydligen väl tilltaget så Mats sa de betryggande orden: "Nu skall ni i alla fall slippa frysa!". Härligt, slipper vi frysa och svälta så ordnar sig nog resten.



Ett härligt förevigande av murarns fickparkering av John Deeren framför vårt hus. En syn som nog aldrig mer kommer ses igen, men snygg var den med sin gröna färg mot husets puts! :)

I veckan kommer Skanska och lägger ut gräs och fixar rabatter. Det skall bli mycket spännande!
Vi skall beställa trägolvet som ju blev Rappgos vitbetsade och lackade furugolv. Golvet måste in innan trappan ställs på plats och den börjar nu att byggas ute vid Bjärges. Beräknas vara klar första veckan i november.

51 dagar till inflyttning ... byggarna verkar lugna och det är ju tur för det är inte jag. Men jag får väl återkomma till mitt tidigare citat: "slipper vi frysa och svälta så ordnar sig nog resten". Sovrummet, toaletten och värmen bör hinnas klart. Köket återstår att se ...

Stor eloge till Thomas och Mats som kämpar varje vardagskväll och varje helgdag med bygget!

/ Nilla

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar