lördag 22 maj 2010

Motgång

Visst är det oundvikligt när man har pågående projekt, förr eller senare kommer en eller flera motgångar. Planen var att schaktet skulle ta 4, max 5 dagar, därefter skulle vi kunna börja med grunden. Men det lokala energibolaget satte stopp för det. Dom har inga ledningar hemma till fjärrvärmen, utan beställer vid behov från Danmark !?! Leveranstid ca 1 vecka... Och grävmaskinen måste iväg på nästa jobb och kan inte komma tillbaka förrän tidigast 7:e Juni. 2 Veckors försening med andra ord... Har vi tur så kan Skanska få tag i en annan grävmaskin nästa vecka, men det är ytterst osäkert eftersom alla maskiner nu har full sysselsättning efter den långa vintern.

Nyfiken som man är så har jag cyklat förbi både morgon, middag och kväll. Idag så betalade det sig, eftersom dom var på väg att montera slangarna för inkommande vatten direkt på värmepumpens plats, istället för på vattenmätaren. Visst hade vi upptäckt det, men det är ju bättre att det blir rätt från början.

2 veckor låter inte mycket, men nu är det mer osäkert om murarn hinner få upp väggarna innan semestern. Vi hade planerat semestern som en byggarsemester...

Vi får se vad nästa vecka bjuder på, i helgen fortsätter jag med att montera putsskivor på garaget och ev. börjar med elen också.

/Thomas

1 kommentar:

  1. Tjipp!

    Motgångar tillhör troligen båda A och O under byggen. I vårt fall är det undertecknad som är den främsta orsaken. ;) Vårt bygge gör skäl för sitt namn. :)

    Började fundera på varför det kom trafik till oss via denna blogg, men nu har jag hittat en ledtråd. ;)

    Har bara skummat igenom lite snabbt, men ni verkar planera flis utomhus? Om så är fallet och om ni inte tänkt att gjuta en platta först på uteplatsen/gången kan det vara värt det i längden då man minimerar risken för sättningar. Kortsiktigt är det också smutt då man får en "färdig" uteplats omgående utan stress med kalkstenen.

    Brukar ha svängarna förbi ett annat bygge i ert kvarter, skall hålla gluggarna öppna IRL. :)

    /Pucko
    Evighetspojektet

    SvaraRadera