söndag 16 maj 2010

OBS! Färgmarkering mot insida

Dagens tips: om du monterar något byggmaterial som har en synlig eller (näst intill) osynlig markering på endera sidan, var då gärna lite paranoid. Det var jag, men först efter jag monterat halva väggen. Ett snabbt samtal till Mats bekräftade misstankarna, den lilla osynliga färgmarkeringen på putsskivan hade en betydelse.

Efter noggrant letande, både på tillverkarens hemsida och på pallen med putsskivor hittade jag en liten liten text "OBS! Färgmarkering mot insida" längst ned till höger på en papperlapp. Suck... Riva ned o göra om, "-Gör om, gör rätt..." som orden brukar klinga. Det blev bara en vägg gjord, på hela dagen...

Nya krafttag imorgon (av grävisarna)...

Fick besök av Johan Karlström idag, han tipsade om att fönster o fönsterdörrar ofta har olika bred karm, vilket kan se lite lustigt ut. Likaså att om fönster inte har samma höjd så kan spröjsen "synka fel" (tillverkaren delar fönstrets höjd i t.ex. 3 och gör spröjsen därefter). Tydligen så finns det något hus på Kittelflickarn där båda dessa fenomen finns (som Johan sett på sina nattpatruller). Man skall tydligen säga till när man beställer fönstren så kan man få lika breda karmar och synkade spröjs... Tack för tipset Johan!

/Thomas

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar