tisdag 25 maj 2010

240 takstolar?!

Thomas är duktig och jobbar vidare med garaget på kvällarna!
Nästa steg för Skanska är den 7 juni då de gör klart schaktet för grunden.

Takstolarna ringde vi redan i vintras och frågade om leveranstid. 2-3 veckor svarade de. Och det var säkert sant DÅ. Nu har de fått en stororder på 240 takstolar. Gulp! Roligt för dem men svettigt för oss. Vi hoppas att vi hinner komma före. Annars blir det ingen byggsemester... Frågan verkar inte vara vad man skall kravställa som byggherre utan hur paranoid och löjlig man skall vara och ringa och kolla om ett svar fortfarande gäller :)

I väntan på annat så kollar jag färg på takpannor överallt :) Konstnärsgården i Ala är till salu på Hemnet. Rött tegel och grå dörr är väldigt vackert på en gammal Gotlandsgård om inte annat! Nu har vi beställt en signalgrå pardörr med 3 st speglar på varje dörrblad, 2 stora överst och underst och en liten i mitten. Platta speglar. Fino fino mandarino!


Rött tak och grå pardörr på Ala konstnärsgård till salu för 7,8 miljoner. Min dröm är att ha en LIIITEN bit stenmur någonstans på vår lilla lilla tomt. Min kollega som bygger stenmur på hobbybasis sa att han kan göra EN meter för en kopp kaffe. Han har säkert glömt att han har sagt detta. Men det har inte jag! :)



Plåttak är också mycket snyggt men då skall det bockas för hand. Järnvitriol = fint! Hoppas vi kan måla förrådet i det. Snyggt och stilrent. Vi höll på att stöta på patrull gällande vårt förråd. Grannen skall också bygga och då får man inte bygga för tätt p g a brandskydd... men på Stadsarkitektkontoret sa de i dag att en meter räcker. Puh.


Minns ännu en middag jag åt på Konstnärsgården när ännu Ulrika från Krakas  hade det. Gott och mysigt! Hoppas kunna besöka Krakas i sommar! Mmmmm ...


Längtar efter sommarkvällar ... Samtliga foton från Konstnärsgården, tagna från Hemnet.

/ Nilla

1 kommentar:

  1. Hej! Oj vad roligt med långväga besökare! :)
    Området ni bygger i ser jätte mysigt ut! Termometern var köpt på biltema här i staden.
    Lycka till nu med ert husbygge, det ska bli spännande att följa!
    Kram Anna

    SvaraRadera