söndag 30 maj 2010

Pysslardag


Efter 2 kompletteringsinköp av plastbrickor, 2 kompletteringsinköp av putsskivor, några pysselkvällar och en pysseldag så är äntligen alla putsskivor på plats. Piuh... Nu återstår bara att näta, sen är det dags för att börja putsa garaget. Det skall bli riktigt spännande!

Om en vecka kommer grävis tillbaka, så det blir åtminstone en vecka till i garaget. Nu skall jag regla upp för garageporten och en vindslucka, börja sätta ut apparatdosor och skymningsrelä och strömbrytare och kopplingsdosor och...

Innanför dörren ringlar sig en tjock och ospänstig kabel som en lång cementorm, skall försöka få det lokala energibolaget att komma o korta av den. Sist dom var här bad grävis att dom skulle fixa det direkt, men de muttrade något om "-Mja... skall vi göra det nu, eller i eftermiddag eller kanske nästa vecka." Gör det nu sade grävis. "-Mja... vi har inga grejer med oss. Kanske i eftermiddag". Det har inte blivit fixat ännu. Ännu ett tjat-samtal som måste göras.

Så här ser den preliminära planen ut fr.o.m. nästa vecka:


  • 7-8 Juni - kommer Skanska o gräver klart. Rörmokarn lägger avloppsrören.
  • 9 Juni - sätter Mats o jag elementen.
  • 10 Juni - Rörmokarna finjusterar avlopp efter elementen.
  • 12-13 Juni - Mats o jag isolerar grunden.
  • 14-15 Juni - Rörmokarn fixar vatten samt golvvärme.
  • 16 Juni - Elektrikern drar nödvändig el i och ut ur plattan.
  • 18 Juni - Gjutning av plattan.
Det är en tajt plan, men ganska nödvändig.  Stenen levereras måndag 28:e Juni, då har plattan i så fall fått brinna nästan 1,5 vecka vilket enligt Mats skall vara fullt tillräckligt denna årstid (all sten skall placeras ut på plattan innan murarn börjar mura väggarna, det är ca 20 ton sten).

Nu håller vi tummarna och tungan rätt i munnen...

/Thomas

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar